• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Verificari / Montari Centrale Termice

MONTARI / VERIFICARI CENTRALE TERMICE

Centrala Termica reprezinta acea sursa de caldura care se bazeaza pe conversia unei forme de energie in energie termica. Forma de energie cea mai utilizata, este bazata pe arderea directa a carbunelui, a pacurei, a gazului metan sau lichefiat, intr-o masura mai mica, a lemnului, a deseurilor de lemn sau a utilizarii curentului electric.

Clasificarea Centralelor Termice :

Cel mai important criteriu de clasificare a centralelor termice este tipul de tiraj (alimentarea cu aer in vederea intretinerii arderii ).

  1. Centrala Termica cu tiraj natural : aerul necesar arderii este luat din camera unde este instalata central.
  2. Centrala Termica cu tiraj fortat : aerul necesar arderii este preluat din afara locuintei prin intermediul unei tubulaturi concentrice.
  3. Centrala Termica cu tiraj fortat in condensatie : principiul de functionare este asemanator centralei cu tiraj fortat, fiind imbunatatit prin adaugarea unui recuperator de caldura montat pe kitul de evacuare ( foloseste o parte din caldura gazelor arse pentru incalzirea agentului termic, astfel crescand randamentul centralei termice)

Acte necesare instalarii Centralei Termice :

Instalarea unei centrale termice in opt pasi, dupa cum urmeaza :

1. Depunerea unei cereri de debransare de la sistemul de incalzire.

2. Racordarea individuala la instalatia de gaze naturale. (se efectueaza de catre o firma autorizata de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale - ANGNR).

3. Obtinerea aprobarii pentru cel de-al doilea foc (extindere centrala) - se depune cerere la furnizorul de gaze naturale.

4. Achizitionarea centralei termice.

5. Montarea centralei – se face numai de catre o firma autorizata ISCIR.

6. Incheierea contractului de executie a instalatiei termice si primirea procesului verbal de receptie a lucrarii precum si a unei copii dupa autorizatia ISCIR de montaj.

7. La finalizarea lucrarii de incalzire se va face punerea in functiune a centralei de catre o firma agreata de producatorul centralei. ( lista firmelor se gaseste pe certificatul de garantie primit la achizitionarea centralei)

8. Autorizarea functionarii centralei termice de catre o firma autorizata ISCIR pentru VTP (verificare tehnica periodica) contra cost.

Acte necesare pentru autorizarea functionarii:

- proiectul instalatiei termice avizat IT si IS (instalatie termica si instalatie sanitare) de catre un verificator autorizat MLPTL

- factura achizitiei centralei termice

- certificatul de garantie al centralei termice

- manualul de utilizare al centralei termice in limba romana

- raportul PIF - prima punere in functiune  a centralei termice

- aviz import ISCIR pentru centrala termica

- declaratie de conformitate pentru instalatia de incalzire ( se emite de catre firma montatoare autorizata ISCIR ).

Acte necesare punerii in functiune:

- proiectul de gaz avizat de furnizorul de gaze

- procesul verbal de receptie a lucrarii de incalzire

- copia dupa autorizatia ISCIR de montaj

Pentru a cere o oferta de pret MONTARI / VERIFICARI C.T , asteptam mesajul dumneavoastra sau ne puteti contacta direct la numarul :

0728.102.083 - Ing. Simionescu Mihai

Date de contact
Scrieti-ne un mesaj de contact