• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Vesti bune din imobiliare: cat mai costa o vila cu piscina

Vesti bune din imobiliare: cat mai costa o vila cu piscina

Vilele cu piscina din Bucuresti si din apropierea celorlalte orase importante din tara sunt scoase la vanzare la preturi care pornesc de la 100.000 de euro.

Cei care isi doresc o piscina in propria curte, cu atat mai mult acum, in lunile de vara, trebuie sa stie ca pretul unei vile cu aceasta facilitate „de balaceala“ porneste de la 100.000 de euro, iar cele mai atractive oferte sunt, in general, in localitatile limitrofe marilor orase din tara. De exemplu, langa Bucuresti, in localitatea Dragomiresti Deal, o vila cu piscina, construita in anul 2012, este scoasa la vanzare la un pret de 129.000 de euro, potrivit datelor portalului specializat imobiliare.ro. Casa este amplasata pe un teren de 400 de metri patrati, are o suprafata utila de 250 de metri patrati si este structurata pe parter, etaj si mansarda. De asemenea, in Magurele, o vila cu piscina proprie, construita anul trecut – pe un teren de 650 de metri patrati – este disponibila spre vanzare la un pret de 135.000 de euro. Locuinta are cinci camere si o suprafata utila de 160 de metri patrati.

Vile cu piscina la preturi atractive se gasesc si in Bucuresti, nu numai in localitatile limitrofe. De exemplu, in Capitala, zona Colentina, pentru o casa de 140 de metri patrati utili, cu o mica piscina amenajata in curte, proprietarii cer 140.000 de euro. Terenul aferent constructiei are o suprafata de circa 250 de metri patrati. Cu 5.000 de euro mai mult – respectiv cu un total de 145.000 de euro –, poate fi achizitionata, in Branesti, o vila cu 10 camere, dotata cu piscina proprie. Locuinta a fost construita in anul 2009, are o suprafata utila de circa 300 de metri patrati si dispune de un teren de 860 de metri patrati, cu gradina amenajata.

140.000 de euro este pretul pe care il cer proprietarii unei case de 140 de metri patrati, cu o mica piscina, amplasata in zona Colentina din Bucuresti.

Oferta in Timisoara: 98.000 de euro Oferte pentru vile cu piscina sunt si in provincie. In apropiere de Timisoara, zona Exterior Vest, o vila cu piscina, construita in anul 2009, este disponibila spre vanzare la un pret de 98.000 de euro. Casa are cinci camere, o suprafata utila de 165 de metri patrati si un teren de 650 de metri patrati. Proprietatea este dotata cu panouri solare si sistem de incalzire prin pardoseala, potrivit imobiliare.ro. In zona Sagului (langa Timisoara), o vila construita in anul 2008 are un pret cerut de 145.000 de euro. Constructia are o suprafata utila de 340 de metri patrati, structurata pe parter, doua etaje si mansarda, si este amplasata pe un teren de 900 de metri patrati, unde este amenajata si o piscina. Piscinele interioare, mai scumpe


Langa Brasov, in localitatea Harman, o vila cu cinci camere si piscina exterioara poate fi achizitionata la un pret de 125.000 de euro. Locuinta a fost finalizata in anul 2002, are o suprafata utila de 200 de metri patrati si este amplasata pe un teren de 800 de metri patrati. In Brasov, in zona Darste, o vila cu opt camere, finalizata in anul 2008, are un pret cerut de 149.000 de euro. Locuinta are o suprafata utila de 300 de metri patrati, in timp ce terenul aferent are 500 de metri patrati.

In localitatea Gilau, langa Cluj-Napoca, o vila cu piscina, construita in anul 2008, este scoasa la vanzare pentru 139.000 de euro. Casa este compusa din opt camere, are o suprafata utila de 300 de metri patrati si este amplasata pe un teren de aproape 1.400 de metri patrati. Iar in Floresti, tot langa Cluj, o vila cu piscina interioara are un pret cerut de 295.000 de euro. Locuinta a fost finalizata in anul 2007, dispune de o suprafata utila de 260 de metri patrati, in vreme ce terenul aferent este de 450 de metri patrati.


Piscina la mare

Cei care doresc sa-si cumpere o casa pe litoral, dar care sa includa si piscina, pot, de exemplu, sa opteze pentru statiunea Eforie Nord. Aici sunt scoase la vanzare cu 240.000 de euro doua vile amplasate pe un teren de 750 de metri patrati. Locuintele au noua camere, o suprafata cumulata de 380 de metri patrati si sunt deservite de o piscina comuna de aproape 36 de metri patrati.

Chiar in Constanta, zona Primo, o vila cu cinci camere si piscina exterioara poate fi achizitionata cu 290.000 de euro, cu mobilier si toate dotarile incluse. Casa a fost construita in anul 2010, pe un teren de 500 de metri patrati, si dispune de o suprafata utila de 150 de metri patrati.

In zona Popas Pacurari, din Iasi, o vila de 280 de metri patrati utili, compusa din sapte camere, este scoasa la vanzare la un pret de 160.000 de euro. Constructia a fost finalizata in anul 2009, iar suprafata terenului aferent este de 700 de metri patrati.


Credite si promotii

Cei care doresc sa-si petreaca vara in piscine din propria curte, dar nu dispun de resurse financiare pentru o astfel de achizitie, pot apela la un credit, profitand de reducerea dobanzilor, dar si de promotiile derulate de banci. De exemplu, cei care contracteaza un credit imobiliar in lei sau euro de la BRD, pana la 19 octombrie, primesc garantat un Gift Card (card cadou – limba romana). Valoarea cardului este de 800 de lei daca clientul isi incaseaza veniturile intr-un cont deschis la BRD. Daca nu opteaza pentru aceasta varianta, valoarea cardului este de 400 de lei.

BRD ofera clientului posibilitatea de a alege intre doua tipuri de dobanzi ce urmeaza sa fie aplicate creditului imobiliar, in lei sau euro.

Prima varianta presupune o dobanda fixa in primii sapte ani ai perioadei de creditare, ulterior dobanda devenind indexabila, adica aceasta va varia in functie de indicii ROBOR la 6 luni pentru lei sau EURIBOR la 3 luni pentru euro.

Cea de-a doua varianta presupune dobanda indexabila pe toata perioada de creditare. Mai exact, pentru creditul imobiliar in lei, dobanda va fi egala cu indicele ROBOR la 6 luni plus 2,25%, iar pentru cel in euro aceasta va fi egala cu indicele EURIBOR la 3 luni plus 5%. In tabelul alaturat este prezentata o simulare pentru un credit imobiliar de la BRD, in lei si euro, cu si fara virarea veniturilor clientului intr-un cont al bancii, in cadrul Conventiilor de plata a salariilor. Tabelul prezinta valoarea DAE (dobanda anuala efectiva), adica toate costurile imprumutului, inclusiv cele aferente asigurarii de viata.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.adevarul.ro