• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Un bloc din Bucuresti, nominalizat la premiul UE pentru arhitectura

Un bloc din Bucuresti, nominalizat la premiul UE pentru arhitectura

Cladirea Urban Spaces din Bucuresti, strada Dogarilor, a fost inclusa pe lista scurta a Premiului Uniunii Europene pentru arhitectura Mies van der Rohe 2015, cea mai prestigioasa competitie de profil.

Constructia include zona de relaxare in curtea interioara, cafenea si terasa comuna amenajate special pentru socializare, parcare pentru biciclete, duplexuri in configuratii atipice pornind de la 60 mp, apartamente pe trei etaje, locuinte modulare. Proiectul apartine ADN Birou de Arhitectura.

In competitie au intrat 420 de proiecte din care 40 au fost incluse pe shortlist si doar doua dintre acestea sunt proiecte rezidentiale.  Cei cinci finalisti vor fi anuntati la Londra, la sfâr┼čitul lunii februarie. Castigatorul marelui premiu Mies van der Rohe va fi desemnat de un juriul specializat, in urma prezentarii proiectelor pe 8 mai, in Barcelona.

Proiectul din strada Dogarilor a mai participat la World of Architecture Festival si este castigatorul din 2014 al Anualei de Arhitectura Bucuresti si al Bienalei Nationale de Arhitectura.

Sursa