• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Surparile de pe santierul M5 vor bloca traficul minim o luna

Surparile de pe santierul M5 vor bloca traficul minim o luna

O portiune de teren din proximitatea statiei Eroilor 2 s-a surpat in cursul zilei de sambata, in urma derularii lucrarilor la viitoarea Magistrala 5 de metrou – Drumul Taberei – Pantelimon.

Fenomenul s-a produs in urma strapungerii planificate a peretelui de beton armat al incintei statiei de metrou Eroilor in zona intersectiei dintre axul 1 si linia 2 pentru intrarea in statie a utilajului de forare TBM, fapt ce a generat infiltratii cu antrenare de material solid pe conturul utilajului.

Fenomenul s-a declansat incepand de vineri si a continuat si sambata, generand tasari sub nivelul placii carosabile. Ca raspuns, constructorul a umplut golurile aparute sub carosabil cu circa 190 mc de beton si a executat lucrari de stopare a infiltratiilor prin etansarea bazei utilajului, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Deoarece exista riscul prabusirii carosabilului si propagarii surparii spre imobilele aflate la intersectia bulevardului Eroilor cu bulevardul Eroii Sanitari, primarul general interimar, Razvan Sava, a dispus inchiderea traficului in zona, pana la punerea in siguranta a perimetrului.

Astfel,  traficul rutier a fost temporar inchis pe bulevardul Eroilor intre str. Carol Davila si Pod Eroilor si pe bulevardul Eroilor Sanitari intre str. Carol Davila si Piata Operei.

Restrictiile de circulatie in zona Eroilor se vor mentine pentru cel putin 30 de zile, perioada in care traficul rutier dinspre cartierele Drumul Taberei si Militari catre centrul Bucurestiului se va desfasura pe rute ocolitoare.

Anterior, Ministerul Transporturilor daduse asigurari ca circulatia rutiera din cartierul Drumul Taberei, afectata de lucrarile la magistrala 5 de metrou, va fi reluata etapizat, pana la sfarsitul anului.

 

Sursa: arenaconstruct.ro