• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Stadiul lucrarilor Magistrala 5 Metrou

Stadiul lucrarilor Magistrala 5 Metrou

Pe sectiunea Raul Doamnei – Eroilor, din punct de vedere structural, stadiul fizic de executie al statiilor este de 90%, iar al tunelurilor si galeriilor de 95%. Termenul fixat de Ministerul Transporturilor si constructorii proiectului este mijlocul anului 2017 pentru deschiderea circulatiei pe Magistrala 5.

Ministrul Dan Costescu a declarat, ieri cu ocazia unei vizite pe santier, ca se fac  eforturi de catre toate partile implicate pentru devansarea acestui termen, fata de sfarsitul lui 2017.

Stadiul lucrarilor la toate statiile M5 de pe sectiunea Raul Doamnei – Eroilor:

Eroilor 2

Executia structurii este realizata in proportie de 68%. In acest moment se lucreaza la legatura dintre M5 si M1 si se efectueaza excavatii pentru statia de pompare. De asemenea se lucreaza la solutii pentru diminuarea perioadei aferente devierii traficului auto.

Academia Militara

Executia structurii este realizata in proportie de 85%. Aceasta este ultima statie care va fi definitivata deoarece la finalul proiectului va servi la evacuarea tuturor instalatiilor tehnologice utilizate la executia tunelurilor (benzi transportoare pentru materialul rezultat din excavatia acestora pe intreaga sectiune aflata in executie) precum si pentru introducerea materialelor pentru finalizarea tunelurilor (boltari prefabricati pentru zona finala a a sectiunii, respectiv Eroilor 2 – Put de scoatere TBM situat in parcul Operei si legatura Eroilor 2 – Magistrala 1)

Orizont

Executia structurii este realizata in proportie de 98%. Traficul auto va fi reluat in totalitate in zona statiei pana la data de 15 iunie 2016, iar centrala de ventilatie de pe interstatia Orizont – Academia Militara (Statie PETROM), se va realiza pana la sfarsitul acestui an.

Favorit

Executia structurii este realizata in proportie de 97%. In aceasta zona se va putea circula, la suprafata, fara restrictii inainte de finalul anului 2016.

Drumul Taberei 34

Executia structurii este realizata in proportie de 94%. De asemenea, in zona acestei statii, traficul rutier va putea fi reluat pana la finele lui 2016.

Parc Drumul Taberei

Executia structurii este realizata in proportie de 62%.

Romancierilor

Executia structurii este realizata in proportie de 95%. Traficul autoturismelor in zona va fi permis in totalitale in Trimestrul IV din 2016.

Brancusi

Executia structurii este realizata in proportie de 94%. Si aici traficul rutier va fi reluat fara restrictii pana in decembrie 2016.

Raul Doamnei

Executia structurii este realizata in proportie de 51%. In prezent, se lucreaza la devieri ale retelei de canalizare, insa este nevoie de avizul Primariei Sectorului 6.

Statia si Depoul Valea Ialomitei

Executia structurii este realizata in proportie de 98%, iar finisajele in proportie de 24%. Traficul auto va fi redeschis dupa achizitia lucrarilor de iluminat public, estimata la inceputul Trimestrului IV din 2016.

In acest moment, la toate statiile se executa finisaje.

Proiectul a fost finantat integral de la bugetul de stat pana in luna aprilie 2013. Ulterior, acesta a primit acordul Comisiei Europene pentru finantarea din fondurile structurale in cadrul POST 2007 – 2013 si ulterior fazat in POIM 2014-2020.

 

Sursa : www.arenacostruct.ro