• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Stadionul din Craiova prinde contur

Stadionul din Craiova prinde contur

Lucrarile la viitorul stadion din Banie sunt in grafic. Noua arena din Craiova a inceput sa prinda contur, fiind preconizat a fi finalizat in Noiembrie 2016. Constructia stadionului a inceput in septembrie 2015, iar acum stadiul de realizare este la fundatie ( finalizare in proportie de 90%)  si structura. Astfel, pana in prezent constructorul a reusit in mai putin de sase luni sa scoata la suprafata toti stalpi de sustinere a viitoriului stadion .

Stadionul va avea o capacitate de 30. 854 de locuri, 624 de locuri pentru presa si 222 de locuri pentru persoanele cu dizabilitati.

Suprafata terenului va fi de 76.971 mp, suprafata construita la sol 21.720, 7 mp, suprafata desfasurata este de 41.000 mp, suprafata desfasurata a gradenelor de 21.400 mp, regimul de inaltime de p+4, inaltimea maxima fiind de 60 de metri.

Terenul de joc este prevazut cu gazon natural cu sistem de incalzire a gazonului pe timp de iarna, sistem de drenaj subteran, sistem automat de irigare, sistem de fotosinteza artificiala, mobilier sportiv demontabil specific pentru meciuri de fotbal si rugby, 4 tuneluri de acces pe teren de 6 metri latime, cate unu pe fiecare corp al stadionului.

De asemenea, stadionul va fi dotat cu sistem de nocturna perimetral. Gradenele sunt facute din beton armat si sunt concepute in asa fel incat din orice loc din stadion sa existe vizibilitate perfecta a terenului de joc. Tribunele vor fi foarte aprope de suprafata de joc. Acoperisul asigura protejarea spectatorilor din tribune de ploaie, soare si ninsoare.

Conform spuselor primariei, noua arena va costa aproximativ 49.000.000 de euro, iar pana la finalizarea noului stadion, CSU Craiova va disputa intalnirile de acasa  pe stadionul Extensiv.

Mentionam ca fostul stadion Ion Oblemenco a fost demolat in 2 luni,  dupa o istorie de aproape 48 de ani. Acesta a fost construit in anul 1967, si avea o capacitate de 25.252 de locuri, iar ultima renovare a acestuia a avut loc in anul 2008.

 

Sursa : sportnews.libertatea.ro