• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Solutii inedite de depozitare

Solutii inedite de depozitare

Indiferent ca iti plac mai mult sau mai putin, ca le folosesti mai rar sau mai des, lucrurile se tot aduna in timp si constati ca nu mai ai unde sa le depozitezi. Ce e de facut? In continuare, iti prezentam cateva idei si solutii de depozitare pe care le poti pune in practica si acasa la tine.

Lipsa spatiilor de depozitare reprezinta o problema frecvent intalnita in interioarele mici. Insa, atunci cand familia e numeroasa, chiar si intr-o casa mare apar dificultati de acest tip. Ideal ar fi sa ai posibilitatea de a crea suficiente spatii de depozitare inca din faza de constructie a locuintei, asa cum sunt nisele, ideale pentru incastrarea corpurilor de mobilier. In incaperile foarte mici, in mansarde, balcoane etc., cea mai buna solutie este valorificarea spatiului pe verticala (prin montarea unor corpuri de mobilier suspendate pana aproape de tavan).

Uneori, chiar si un spatiu foarte ingust poate fi util pentru a depozita in el diverse lucruri. De exemplu, in bucatarie se poate crea un corp de mobilier foarte practic (ca in imagine), cu sina, in care pot fi tinute diverse accesorii pentru bucatarie si nu numai.

 

Scara, un loc de depozitare pretios

Un spatiu foarte util, dar ignorat de multe persoane, este cel de sub scara. Aici poti incorpora un pantofar pentru incaltaminte, un dulap pentru haine sau pentru pastrarea obiectelor cu utilizare mai putin frecventa. Daca esti in etapa de constructie, iti recomandam sa alegi o scara cu balustrada (din lemn), prevazuta cu spatii care sa serveasca la depozitarea cartilor sau a decoratiunilor.

Cu putina imaginatie si creativitate, poti transforma scarile in spatii de depozitare originale. De exemplu, poti construi sertare in interiorul treptelor. O alta varianta ar fi sa comanzi o scara prevazuta cu rafturi (ca in imagine), in care poti tine jucarii, carti, jocuri si multe alte obiecte.

Spatiul de sub pervaz

Intr-o locuinta exista numeroase zone care raman nevalorificate. Una dintre ele este cea de sub pervaz, care, in majoritatea cazurilor, reprezinta un spatiu mort. De ce sa nu il folosesti? Realizeaza pe comanda un corp de mobilier care sa serveasca la depozitarea a nenumarate lucruri (carti, reviste, obiecte aduse din calatorii etc.). Pentru un aspect uniform, il poti concepe in asa fel incat sa mascheze caloriferul. De asemenea, poti crea un pervaz mai generos, care se va dovedi ideal pentru expunerea vazelor, a ghivecelor cu flori sau a accesoriilor, asa cum sunt pernutele decorative.

Mobilier multifunctional

Daca nu vrei sa supraaglomerezi o camera mica, trebuie sa te rezumi la piesele de mobilier strict necesare. Ideea e sa pui accentul pe un mobilier inteligent, care sa contina si spatii pentru depozitare. De exemplu, in locul unui pat simplu, poti alege unul care sa fie prevazut cu sertare in care sa pastrezi asternuturile pentru pat sau pledurile. Chiar si tablia patului poate juca un dublu rol. Ideea e sa optezi pentru un model pe comanda, cu spatiu pentru depozitare in interior (ca in imagine). Astfel, vei avea loc pentru multe maruntisuri care, de obicei, stau in dezordine pe birou sau noptiere. In aceasta categorie intra si masuta de cafea. In locul unui model simplu, opteaza pentru unul cu sertare si/sau cu spatiu pentru depozitare.

Taburetii sunt simpatici si... foarte practici. In magazinele de profil gasesti modele care beneficiaza de spatiu de depozitare in interior, un loc perfect in care sa „ascunzi” numeroase maruntisuri pe care nu vrei sa le tii la vedere.

 

 

Sursa: www.casamea.ro