• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Semnalizarea lucrărilor de pe drumurile publice obligatorie

Semnalizarea lucrărilor de pe drumurile publice obligatorie

Modificări ale codului Rutier

Klaus Iohannis, Peşedintele României  a promulgar un proiectul de act normativ care  modifică prevederile Codului rutier. Modificările aduse priveşte semnalizarea lucrărilor de pe drumurile publice, astfel  lucrările de pe drumurile publice vor trebui  semnalizate în timpul nopţii de lămpi luminoase, prin grija firmelor ce se ocupă de execuţia acestora.

Conform art. 33 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice  "Semnalizarea lucrărilor care se execută pe drumurile publice este obligatorie. Aceasta este însoţită pe timpul nopţii de lămpi cu lumină galbenă intermitentă sau în cascadă şi se efectuează de către executantul lucrărilor, cu avizul poliţiei rutiere, astfel încât să asigure deplasarea în siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, conform reglementărilor în vigoare".

Până acum, în Codul rutier  nu se  regăsea nici o reglementare  cu privire la semnalizarea luminoasă pe timp de noapte a lucrărilor executate pe drumurile publice.