• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Romanii cauta locuinte in insolventa

 Romanii cauta locuinte in insolventa

Numarul celor interesati sa cumpere apartamente noi, in Bucuresti, a crescut de peste zece ori in ultimii sase ani
Romanii au inceput sa fie tot mai interesati de proprietatile rezidentiale in insolventa scoase la vanzare de lichidatori, dar si de locuintele cu discounturi din noile ansambluri rezidentiale. La Targul National Imobiliar (TNI), care s-a desfasurat in acest sfarsit de saptamana la Bucuresti, romanii au fost interesati de ofertele pentru locuinte din portofoliul Casei de Insolventa Transilvania. Firma lichidatoare are in portofoliu apartamente in sapte ansambluri rezidentiale, apartamente scoase la vanzare pentru ca proprietarii nu le mai pot plati. Daca in anul 2008 o vila in cadrul complexului American Village Pipera costa între 200.000 si 400.000 de euro, acum vilele din acelasi ansamblu rezidential pot fi cumparate direct de la lichidator la preturi cuprinse intre 65.000 de euro si 125.000 de euro plus TVA. Apartamente de vacanta cu vedere la mare în Statiunea Olimp sunt acum accesibile in cadrul TNI cu preturi de la 40.000 euro plus TVA.

Buget maxim: 60.000 de euro
Oamenii sunt interesati de apartamente in insolventa sau care se afla in promotie pentru ca doua treimi dintre potentialii cumparatori ar aloca un buget de pana la 60.000 de euro pentru achizitia unei locuinte în Capitala, conform unui studiu al portalului imobiliar Imopedia.ro. Asa ca la mare cautare sunt si locuintele din ansamblurile rezidentiale care ofera preturi speciale in perioada targurilor. Adama a venit la TNI cu o serie de oferte speciale, pentru a atrage clientii. Cei care vor achizitiona pana la 31 mai un apartament intr-unul din proiectele Adama finalizate recent in Titan beneficiaza de discounturi de pana la 8.500 euro/apartament, echivalentul a aproximativ 10%, in functie de modelul apartamentului.

Numarul clientilor interesati de achizitia unei locuinte noi, in Bucuresti, a crescut de peste zece ori, in ultimii sase ani. Daca in perioada anterioara crizei, doar 3% dintre clienti cautau o locuinta construita recent, acum procentajul a urcat la 35%, potrivit statisticilor portalului imobiliar Imopedia.ro.

Majoritatea clientilor imobiliari interesati de o locuinta in Bucuresti cauta apartamente cu trei camere (40%) si doua camere (39%), in timp ce garsonierele sunt optiunea a 9% dintre potentialii cumparatori. Apartamentele mai mari, cu cel putin patru camere, sunt alegerea a 12% dintre cumparatori. Potrivit datelor portalului imobiliar, in primele cinci luni ale anului 2014, cele mai cautate zone rezidentiale din Bucuresti au fost Centru, Titan, Militari, Drumul Taberei, Berceni.

 

Sursa: http://jurnalul.ro/bani-afaceri/constructii-proprietati/romanii-cauta-locuinte-in-insolventa-667880.html