• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Restaurantele si barurile din centrul vechi ar putea fi inchise

Restaurantele si barurile din centrul vechi ar putea fi inchise

Vesti proaste pentru patronii din centrul vechi.Un proiect de lege aprobat de parlament ar putea inchide barurile si restaurantele din centrul vechi.

 

Aproximativ 200 de baruri, cafenele si cluburi isi desfasoara activitatea in centrul istoric al Capitalei. Dintre acestea, mai mult de jumatate au fost expertizate cu risc seismic ridicat, ceea ce inseamna ca la primul cutremur puternic, majoritatea cladirilor risca sa pice chiar peste clienti.  Pentru a preveni o nenorocire, deputatul de la Forta Civica Dan Cristian Popescu a initiat un proiect de lege care ar putea inchide majoritatea localurilor din Centrul Vechi.

Deputatul Dan Cristian Popescu a initiat un proiect de lege, care odata intrat in vigoare, va obliga toti proprietarii cladirilor expertizate cu risc seismic sa le consolideze. In plus, legea prevede ca fiecare proprietar sa-si expertizeze imobilele si sa intocmeasca un certificat seismic, pe care sa-l anexeze apoi cartii tehnice a imobilului, in cazul in care vrea sa-l vanda.In caz contrar, cladirile expertizate cu risc seismic, neconsolidate, nu vor putea fi inchiriate si nici destinate activitatilor comerciale. Nici cladirile neexpertizate nu vor mai putea fi vandute in viitor fara certificatul seismic.

Proiectul a fost adoptat de Parlament si urmeaza sa fie promulgat de presedinte.

Proiectul de lege prevede ca toti proprietarii de imobile sa fie obligati sa obtina un certificat de risc seismic, pe care sa-l anexeze apoi c─ârtii tehnice a imobilului.

Lista restaurantelor si barurilor din cladirile cu bulina o gasiti AICI

Sursa gandul.info