• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Reabilitarea termica a locuintelor pe ordinea de zi a guvernului

Reabilitarea termica a locuintelor pe ordinea de zi a guvernului

Ce presupune reabilitarea termica a blocurilor de locuinte?

 

Cu totii stim ca in  urma  OUG nr.18/2009, blocurile de locuinte care au fost construite perioada 1950-1990, indiferent de sistemul de incalzire intra in Programul National de Reabilitare Terminca.

Reabilitarea termica presupune:

•             izolarea termica a peretilor exteriori ai blocului;

•             inlocuirea ferestrelor intregului bloc si a usilor exterioare existente cu unele superioare calitativ, care vor izola mai bine fiecare incapere;

•             termo-hidroizolarea acoperisurilor sau a terasei/termoizolarea planseului de peste ultimul nivel, in cazul existentei sarpantei;

•             izolarea termica a planseului peste subsol, in cazul in care prin proiectarea blocului sunt prevazute apartamente la parter;

•             demontarea instalatiilor si echipamentelor aflate pe fatadele si terasa blocului de locuinte precum si remontarea acestora dupa efectuarea lucrarilor de izolare termica.

•             lucrari de refacere a finisajelor anvelopei.

 

Principalele obiective ale acestui program sunt in special reducerea pierderilor de energie si implicit reducerea costurilor ce rezulta din incalzire.

Cine plateste reabilitarea termica?

80 % din suma totala este platita de la bugetul de stat, ea fiind impartita astfel: 50 % din suma va fi platita de ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, in limita fondurilor aprobate in annul respectiv, iar restul de 30 % de la bugetul local.

Doar 20 % din suma totala va fi platita de asociatia de locatari, suma ce se imparte intre propietari in fuctie de cota parte indiviza.

In 2015 acordul cadru pentru finantarea lucrarilor se ridica la 15 milioane de euro, iar lucrarile vor fi atribuite catre 4 companii.