• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Proiect imobiliar de 40 mil. EUR in locul fabricii de bere Grivita: ce planuri are Ionut Dumitrescu langa Pasajul Basarab

Proiect imobiliar de 40 mil. EUR in locul fabricii de bere Grivita: ce planuri are Ionut Dumitrescu langa Pasajul Basarab

Ionut Dumitrescu, fondatorul Eurisko, va dezvolta, prin compania Element Development, un proiect imobiliar de 40 mil. EUR in locul fostei fabrici de bere Grivita din Bucuresti. Proiectul presupune constructia unui ansamblu mixt care va include conservarea unor cladiri cu valoare istorica de pe fosta platforma industriala.
Compania cu actionariat romanesc, Kiseleff Development, detinuta de Ionut Dumitrescu, care a achizitionat de curand terenul unde a functionat fabrica de bere Grivita, va demara in aceasta perioada lucrarile de demolare si curatare a zonei pentru a face loc unui nou proiect imobiliar ce va conserva parte din cladirile istorice aflate pe acest plot de teren. Proiectul va fi dezvoltat prin Element Development, societate detinuta 70% de o companie din Cipru si 30% de Dumitrescu.Ansamblul imobiliar consta intr-un proiect de birouri clasa A, un centru comercial, precum si dintr-o piateta, spatii verzi si trei cladiri (orzaria, maltaria si pavilionul administrativ) care vor fi conservate si vor pastra arhitectura originala. In aceste trei constructii va functiona o zona de entertainment cu cafenele, terase, restaurante si o berarie. Odata cu demararea lucrarilor de demolare, intreaga zona unde nu se mai desfasoara activitati de 9 ani de zile va fi curatata.
Proiectul imobiliar incepe cu reabilitarea cladirilor istorice
„Investitia pentru ridicarea noului proiect se ridica la 40 de milioane euro”, explica Ionut Dumitrescu, managing director, Element Development, societatea care se ocupa de dezvoltarea proiectului.
Proiectul din zona Pasajului Basarab, va fi livrat in 3 faze, initial vor fi demarate lucrarile pentru reabilitarea cladirilor istorice, urmand constructia proiectului de birouri si a centrului comercial. Ansamblul imobiliar va fi dezvoltat pe un teren de 28.000 mp. Zona de birouri din complex va avea o suprafata de 27.000 mp, iar spatiile de entertainment vor totaliza 9.000 mp. Proiectul pentru centrul comercial urmeaza sa fie definitivat.
Arhitectura proiectului de birouri este semnata de catre Vladimir Arsene, Westfourth Arhitecture, de numele caruia se leaga importante proiecte locale si internationale, dintre care mentionam: Europe House, Charles de Gaulle Tower, Sema Parc, turnurile City Gate de la Romexpo, Ambasada statului Kuweit si a Canadei din Bucuresti, sediul primariei orasului Usak din Turcia, cladirea Pestlya din Kiev, sau centrul comercial Gloria Plaza din Kharkov, Ukraina.
Demararea lucrarilor de demolare si contructie vor crea peste 1.000 de muncitori vor lucra la noul santier. Odata finalizat proiectul imobiliar, se estimeaza ca vor fi create alte cateva sute de locuri de munca .