• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Programul Prima Casa dezgheata piata imobiliara din Romania

Programul Prima Casa dezgheata piata imobiliara din Romania

Daca analizam datele Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară la nivel national piata imobiliara pare sa scada. Numărul de proprietăți tranzacționate a scăzut, în ultimul an, cu peste 7.000. Cu toate acestea, pentru primul trimestru din anul 2015 se inregistreaza o crestere semnificativa a numarului de imobile vandute mai precis s-au inregistrat 13.674 de unitati vandute peste numarul din aceiasi perioada din annul trecut.

Reprezentanții FNGCIMM au declarant intr-un interviu pentru IMOBILIAREMAG.RO urmatoarele: “Romanii au din ce in ce mai multa incredere in situatia macroeconomica a Romaniei iar rezultatele  se vad in numarul crescut de credite acordate prin Programul Prima Casa, astfel evoluția pozitivă a economiei României, devine vizibila la nivelul întregii societăți. Ritmul mediu al solicitărilor de garantare primite de către FNG, în 2015, a urcat la 220 solicitări/zi, față de 120 solicitări/zi, cât se înregistrau în aceeași perioadă a anului trecut”

Programul Prima Casă se află în perioada sa de maxim succes – potrivit reprezentanților FNGCIMM, programul susținut de stat nu a fost niciodată mai accesat, ceea ce reprezintă o adevărată provocare pentru echipa care analizează dosarele depuse. Mai mult, având în vedere volumul mare de solicitări de garantare, reprezentanții Fondului de Garantare recomandă potențialilor clienți să încheie antecontractele de vânzare-cumpărare  pe un termen de minim 30 zile.

„Depunem eforturi considerabile pentru a accelera ritmul de acordare, pentru a asigura un flux simplu și rapid, facem apel la potențialii beneficiari să acorde o atenție sporită la întocmirea dosarelor. O verificare suplimentară a conținutului dosarelor transmise spre aprobare, contribuie la evitarea reluării procedurii de analiză în cadrul fondului, așa cum se procedează în cazul unei documentații incomplete sau incorect întocmite. În această situație se află circa 30% din dosarele primite de către FNGCIMM, ceea ce obligă personalul fondului să revină în medie de 3 ori pe aceleași solicitare, acțiune ce are efect direct asupra operativității si dinamicii procesului de acordare a garanțiilor”, atenționează reprezentanții Fondului de Garantare.

Potrivit  FNGCIMM bancile partenere pentru acordarea unui credit prin  Programul Prima Casă sunt: BCR, BRD, CEC Bank,  Alpha Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, Unicredit Tiriac Bank, Bancpost, Piraeus Bank Romania, CREDITCOOP, Banca Millennium SA, Banca Românească, Banca Transilvania, Credit Agricole Bank Romania, Marfin Bank, OTP Bank, Bank Leumi Romania, Romanian International Bank și Intesa Sanpaolo Bank