• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Primul sens giratoriu suspendat din România

 Primul sens giratoriu suspendat din  România

 

În curând va fi inagurat la Ploiești primul sens giratoriu suspendat din România. Proiectul este în construcție la intersecția spre Comuna Păulești, costurile ating aproximativ 82 de milioane de lei, find finanțat din fonduri europene 79 de milioane de lei și trei milioane de lei din bugetul  Consiliului Judeţean Prahova.

Proiectul este considerat cea mai bună soluție, de reprezentanții Comisiei Europene, deoarece costurile cu exproprierile sunt foarte mici, iar terenurile agricole nu au fost afectate.

Construcția va elimina  intersecția actuală, care este semaforizată. Este considerat un sens giraturiu fabuluas, cu o rază exterioară de 51 de metri și o lățime a de 11 metri.

Lucrările de construcții la acest pasaj rutier  sunt aproape terminate,iar reprezentanții Consiliului Judeţean Prahova, au dat ca termen de finalizare 2.aprilie 2016.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) în acest an va aloca din buget pentru construcția de autostrăzi 1,73 miliarde de lei, pentru reabilitarea drumurilor naționale 948,8 milioane de lei și pentru crearea de variante ocolitare 740,5, astfe de la bugetul se vor debloca pentru lucrări de infrastructură  4,23 miliarde de lei în anul 2016.  De asemenea CNADNR, va aloca 145,1 milioane de lei  pentru reabilitarea de poduri și pasaje rutire.

În acest an Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din

Romania vrea să de în folosință aproximativ 95 de kilometri de autostrada.