• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

PRIMA CASA - termen mediu de 5 ani

PRIMA CASA - termen mediu de 5 ani

Incurajati de succesul programului Prima Casa, guvernantii nu numai ca vor mentine acest program dar chiar intentioneaza sa il transforme intr-un program pe termen mediu, de cinci ani.

Dar conditiile de accesare a programului vor fi modificate avand in vedere proiectul Strategiei Nationale a Locuirii. Potrivit acestui document, de facilitatille oferite de stat pentru locuintele publice ar trebui sa beneficieze persoanele care au cea mai mare nevoie de acestea. Astfel, persoanele care vor putea contracta credite Prima Casa vor fi selectate dupa criterii legate de nivelul veniturilor.

Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, a declarat la un post de televiziune ca plafonul pentru programul “Prima Casa” va fi suplimentat in luna septembrie, iar in octombrie va fi finalizata o strategie pe termen mediu, de cinci ani, pentru acest program, astfel incat toate partile implicate sa isi poata face planuri pe un astfel de termen.

Cererea de finantari pentru programul “Prima Casa” a crescut foarte mult in perioada discutiilor cu privire la Legea Darii in plata.

Ministrul Finantelor a precizat ca si in acest caz este nevoie de predictibilitate, astfel incat atat cetatenii, cat si dezvoltatorii imobiliari sa isi poata face planuri pe termen mediu.

Programul “Prima Casa” a avut, initial, alocat un plafon de 1,6 miliarde de lei pentru acest an, care a fost suplimentat cu inca 500 de milioane de lei, dupa intrarea in vigoare a Legii privind darea in plata. Programul are 170.000 de beneficiari si rata de neperformanta este de 0,04%.

 

Sursa : www.arenaconstructiilor.ro