• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Praga : Casa dansatoare

Praga : Casa dansatoare

Casa Dansatoare din Praga, a devenit un simbol modern al orasului, fiind  unul dintre punctele de atractie pentru turisti.

Opera a marilor arhitecti Vlado Milunic si Frank Gehry, casa este situata  pe malul raului Vltava si a fost construita in 1996, fiind o  cladire de birouri, a carei forma seamana cu doi dansatori. Initial, a fost numita Casa Fred and Ginger, dupa Fred Astaire si Ginger Rogers.

Astazi, este cunoscuta sub numele de “Dancing House”.

Este realizata  din 99 de bucati diferite de beton, cu forme unice, reprezentand un exemplu de arhitectura deconstructivista.

La  interior,  au fost folosite blocuri de zidarie tip BCA Ytong, care pot fi usor taiate in cele mai imaginative forme. Blocurile de zidarie Ytong au o rezistenta ridicata si proprietati de izolare termica pentru un confort interior. Pentru ca formele unice ale designului sa poata fi realizate, era nevoie sa se foloseasca materiale care sa fie stabile, sa poata sustine fatada de geam, si in plus, sa fie foarte flexibile.

Casa Dansatoare creeaza un contrast puternic fata de cladirile istorice care predomina in Praga, iar silueta sa moderna, iese in evidenta.

Acum cladirea este folosita drept cladire de birouri, iar cei care o viziteaza pot savura privelistea fantastica spre raul Vltava si Castelul Praga dupa terasa cladirii, unde este situat si un restaurant cu specific frantuzesc.