• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

PESTE 37 MII MP DE BIROURI INCHIRIATI ANUL ACESTA

PESTE 37 MII MP DE BIROURI INCHIRIATI ANUL ACESTA

Compania imobiliara IMMOFINANZ a semnat in acest an mai multe parteneriate noi si extinderi ale contractelor de inchiriere pe segmentul office din tara noastra, pentru suprafete de peste 37.000 de metri patrati. Astfel, compania a atras chiriasi noi pentru 19.200 de metri patrati si a prelungit si extins contracte existente pentru mai mult de 18.000 de metri patrati in sapte dintre cladirile sale de birouri clasa A din Capitala.

„Suntem incantati de cum a decurs prima parte a anului 2016 in ceea ce priveste portofoliul nostru local de cladiri de birouri, iar proprietatile noastre existente se bucura de o cerere in crestere”, a declarat Sorin Visoianu, Country Manager Operations Romania in cadrul IMMOFINANZ.

Printre cei mai importanti chiriasi noi ai IMMOFINANZ se numara Antena TV Group, care isi vamuta intreaga activitate in Iride Business Park,intr-o suprafata de 9.000 demetri patrati, Am Grup Agent si Q’sInn, care au semnat contracte de inchiriere pentru suprafete totale de peste 3.500 demetri patrati in Pipera Warehouse, si Banca Transilvania, cu 1.800 de metri patrati inchiriati in Baneasa Airport Tower.

Alti sase chiriasi noi completeaza lista de companii ce vor activa in Iride Business Park, printre care Deutsche Telekom Pan-Net Romania si ComputerGames.ro, care au semnat contracte pentru aproape 4.000 de metri patrati. Complexul Victoria Park ajunge la un grad de inchiriere de aproape 100% si isi diversifica gama de produse si servicii disponibile in zona comerciala de la parter, cu noi chiriasi din sectoarele farmaceutic si wellness.

De asemenea, numeroase contracte de inchiriere au fost prelungite si extinse, pe primul loc in topul acordurilor prelungite inscriindu-se Global Business Center cu o suprafata de 10.000 de metri patrati. Mai mult, S-Park isi consolideaza pozitia pe piata prin prelungirea si extinderea contractelor cu Wizrom, Johnson&JohnsonsiING, parteneri IMMOFINANZ inca din 2007, pentru suprafete totale de peste 4.500 de metri patrati.

Conform informatiilor preliminare, pe parcursul anului financiar 2015/16, cea mai dinamica activitate de inchiriere pe segmentul office al IMMOFINANZ s-a inregistrat in Slovacia, unde au fost incheiate contracte noi si prelungiri ale celor existente pentru aproximativ 51% din suprafata inchiriabila disponibila pe aceasta piata principala.

Clasamentul este completat de Ungaria (48%), Germania (36%) si Romania (31%). Dintre acordurile de inchiriere semnate (in functie de volum), 61% vizeaza perioade de cel putin cinci ani.

 

Sursa : www.arenaconstruct.ro