• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Oferta bancilor: cumperi un apartament EXECUTAT SILIT si PRIMESTI BANI

Oferta bancilor: cumperi un apartament EXECUTAT SILIT si PRIMESTI BANI

Disperate sa scape de povara sutelor de mii de imobile executate silit, bancile au ajuns sa le ofere bani celor care le cumpara. Mai mult, institutiile financiare rascumpara la licitatie apartamentele datornicilor pentru a le vinde direct clientilor. Bancile au ajuns sa le ofere comisioane celor care reusesc sa vanda bunurile imobile executate silit. Executari.com, unul dintre cele mai importante site-uri ale publicatiilor de apartamente si terenuri scoase la licitatie, a incheiat astfel de contracte cu institutiile financiare. Comisionul incasat de la banca este impartit cu cel care achizitioneaza un astfel de imobil.

"Daca un client cumpara un apartament, o casa, vila sau un teren executate silit, ii restituim un procent din suma achitata. Banii ii acopera cheltuielile cu adjudecarea si cu actele. Comisionul se acorda diferentiat, la bunuri cu valoare de pana in 100.000 de euro este de 1% din suma, intre 100.000 si 500.000 de euro - 2%, iar la peste 500.000 de euro comisionul este de 2,5%. La peste un milion de euro acordam 3%. Comisionul insa variaza in functie de banca, pentru ca noi comisionul il incasam de la banca si il impartim cu clientul, ca sa fie stimulativ si pentru cumparator", ne spune Elena Puica, director economic al executari.com.

Apartamente cumparate direct de la banca Elena Puica sustine ca noul sistem al comisioanelor la cumparare a reusit sa stimuleze vanzarile, care au crescut in ultimele sase luni cu 20%.
"S-au vandut bunuri de la 13.000 de euro pana la 410.000 de euro, suma maxima fiind platita chiar luna trecuta pentru un teren executat silit. Pentru o vreme, un efect negativ asupra vanzarilor l-a avut mentalitatea de la inceputul lui 2009, cand oamenii se temeau ca se prezinta degeaba la licitatii, pentru ca acestea erau aranjate. Ulterior, singura reticenta a cumparatorilor era legata de faptul ca ramanea in sarcina noului proprietar sa-l evacueze pe fostul proprietar. Trebuia sa mearga cu executorul si cu un reprezentant al politiei si, in cazul in care fostul proprietar inca locuia acolo, cumparatorul era nevoit sa-l dea afara din casa, efectiv. Mai nou, bancile au inceput sa simta ca asta este problema principala si ca din cauza asta nu se vand imobilele si isi rascumpara ele imobilele, fiecare banca printr-o firma a sa. Practic, cumpara imobilul, face evacuarea si imobilul intra in proprietatea bancii", ne-a mai precizat Elena Puica.

"Pe site-ul nostru, din 4.075 de imobile, 1.300 sunt cu vanzare directa, adica sunt deja cumparate de banci.", Elena Puica, director economic executari.com "Ca sa incaseze comisionul, clientul trebuie sa prezinte un print cu voucherul generat de site-ul executari.com impreuna cu o copie dupa actul de adjudecare.", Elena Puica, director economic executari.com

Sursa: http://www.ziarulring.ro/stiri/bucuresti/233686/2014/Oferta-bancilor-cumperi-un-apartament-EXECUTAT-SILIT-si-PRIMESTI-BANI-