• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

O noua lege reglementează posibilitatea alimentării separate cu apă rece

O noua lege reglementează posibilitatea alimentării separate cu apă rece

O iniţiativă legislativă privind modificarea şi completarea art. 31 din Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006 a fost aprobată de Parlament săptămâna trecută.

Astfel legea 224/2015 prevede că “Operatorii pot solicita încheierea de convenţii individuale în baza metodologiei de repartizare şi facturare individuală a consumului de apă înregistrat la branşamentul condominiului, elaborate şi aprobate de autoritatea administraţiei publice locale, iar utilizatorii pot solicita, în nume propriu, încheierea de contracte de furnizare/prestare cu operatorii”, potrivit noului art. 31, alin 2 din lege.

De asemenea, noua lege reglementează posibilitatea alimentării separate cu apă rece prin încheierea de contracte individuale direct cu operatorul de servicii. În cazul apei reci este prevăzută execuţia unui racord separat de cel al asociaţiei de proprietari.

Modificările propuse se impun deoarece, conform textului de lege actual, doar operatorii pot solicita încheierea de convenţii individuale, ceea ce încalcă dreptul cetăţenilor de a alege în mod liber între mai mulţi operatori sau încheierea unor contracte în nume propriu, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ semnat de senatorul PSD Leonard Cadăr.

O altă modificare introdusă este aceea că pentru deciziile importante privind asociaţiile de locatari va fi nevoie de 50% dintre voturile acestora şi nu de acordul tuturor ca până acum.

Prin noua lege va fi posibilă suspendarea unor servicii de alimentare cu apă doar pentru cei care nu îşi plătesc obligaţiile financiare faţă de furnizor.

Sursa: www.arenaconstruct.to