• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Masuratorile acustice si importanta lor

Masuratorile acustice si importanta lor

Masuratorile acustice reprezinta testarea nivelului de stress sonor din diverse locatii sau medii

Aceste servicii sunt in general efectuate  pentru a stabili daca exista un cadru propice desfasurarii activitatilor in conformitate cu normele europene. Insa mai nou din ce in ce mai mult dezvoltatori apeleaza la masurarea acustica a unei zone pentru a stabili cu exactitate atat materialele ce urmeaza a fi folosite cat si orientarea cladirii.

Imobiliaremag.ro este una din putinele companii din tara ce colaboreaza cu specialisti in vederea masurări experimentale a diferiți parametrii acustici

Masuratorile acustice se realizeaza prin stabilirea unor masurări experimentale a diferiți parametrii acustici precum

- Testastarea nivelului  de zgomot la interiorul si exteriorul cladirilor

- Timp de reverberatie pentru diferite destinatii de camere

- Coeficienti de absorbrtie interiori

- Gradul de izolare acustica a peretilor despartitori, fatadelor, peretilor spre spatii tehnice

- Cartografierea nivelului de zgomot si a timpului de reverberatie interior

Arhitectii pot modela virtual o camera cum ar fi: sali de concert, sali de conferinte, in vederea determinarii parametrilor de preformanta acustica specifici activitatii ce se va desfasura in incaperea respectiva. Aceasta solutie, permite identificarea eventualelor greseli de proiectare din punct de vedere acustic a incaperii respective si, totodata, permite executantului sau proiectantului sa faca virtual simulari si modificari in vederea indeplinirii conditiilor de calitate cerute de catre beneficiar. Se pot astfel simula mai multe situatii, ramanand la latitudinea arhitectului sa ia decizia, bazandu-se si pe optimizarea raportului cost/performanta.