• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Majorare a creditelor pentru locuinte

Majorare a creditelor pentru locuinte

Creditele pentru locuinte acordate  populatiei in moneda nationala s-au majorat cu peste 1 miliard de lei in luna martie ajungand la un volum total de peste 20,9 miliarde de la 19,8 miliarde volumul inregistrat la sfarsitul lunii februarie 2016.

Astfel creditele in lei pentru locuinte aproape ca si-au dublat volumul in ultimul an crescand cu 10 miliarde de lei de la 10,9 miliarde lei la 20,9 miliarde.

Pe acelasi palier al imobiliarelor creditele in euro continua sa isi micsoreze volumul  pana la 28,7 miliarde echivalentul in lei in scadere cu aproximativ 200 de milioane de lei fata de luna februarie. In ultimul an acest tip de credite s-a depreciat cu peste 1,4 miliarde de lei.

Creditele pentru locuinte acordate in alte valute au scazut si ele cu aproximativ 900 de milioane echivalentul in lei in ultimul an pana la putin peste 3 miliarde de lei. Daca ritmul de diminuare de aproximativ 200 de milioane de lei lunar continua bilantul lunii aprilie ar putea arata un volum al acestor credite sub pragul de 3 miliarde. La sfarsitul lunii februarie creditele pentru locuinte in alte valute aveau un volum de 3,2 miliarde echivalent in lei.

Volumul total al creditelor pentru locuinte acordate populatiei a ajuns la sfarsitul lunii martie la un total de 52,7 miliarde de lei in crestere cu aproximativ 600 de milioane fata de bilantul din februarie de 52,1 miliarde de lei. Aceleasi credite au inregistrat o crestere anuala de peste 7 miliarde de lei la sfarsitul lunii martie, valoarea lor fiind de 45,4 miliarde de lei in martie 2015. Avansul lor s-a bazat pe cresterea de peste 10 miliarde a creditelor pentru locuinte in lei.

 

Sursa : www.arenaconstruct.ro