• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Magistrala 4 primeste o finantare de 83 de milioane de euro

Magistrala 4 primeste o finantare de 83 de milioane de euro

Magistrala 4 de metrou va primi in urmatoarele luni aproximativ 83 de milioane de euro pentru finalizarea sectiunii parc Bazilescu-Straulesti. Acesti bani provin

din fondul de coeziune ce tocmai tocmai a fost aprobat de Comisia Europeana.

Corina Crețu, comisarul pentru politici regionale, a declarat: „Principalii beneficiari ai noii infrastructuri construite vor fi cei aproape 50 de mii de locuitori ai cartierelor Bucureștii Noi și Chitila, care se vor bucura de accesul direct la sistemul de metrou. Populația din nord-vestul Bucureștiului și aceea din orașele Mogoșoaia, Buftea şi Chitila va beneficia, de asemenea, de pe urma unui acces mai ușor la rețeaua de transport de mare capacitate.”

 

Proiectul are drept obiectiv extinderea actualei linii de metrou 4 din București cu un segment nou în lungime de 1,89 km și construcția a două noi stații de metrou de-a lungul acestui nou segment.

Noul segment va reduce cu aproximativ 65% timpul de călătorie cu transportul public de-a lungul coridorului corespunzător liniei 4 de metrou și va fi utilizat de un estimat de 3.638.700 pasageri/an. Valoarea totală a proiectului este de 97,76 milioane euro.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional pentru Transport.

Sursa: www.Arenaconstruct.ro