• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Lucrari reluate la Parcul Tetarom IV din Cluj

Lucrari reluate la Parcul Tetarom IV din Cluj

Noul proiect al Parcului Industrial Tetarom IV a obtinut toate avizele necesare pentru demararea lucrarilor de construire.

Consiliul Judetean Cluj a anuntat ca proiectul a fost redimensionat atat din punct de vedere al suprafetei, cat si al obiectivelor ce urmeaza sa fie edificate pe acest amplasament.
De asemenea, Consiliul Judetean Cluj va asigura infrastructura logistica si o hala de productie, astfel incat, la darea in folosinta, tipologia noului Parc Industrial va fi una de tip ”Greenfield”.   

Lucrarile la Parcul Tetarom IV au fost demarate in urma cu doi ani, insa nu au fost finalizate. Investitia urma sa fie realizata din fonduri europene si de la bugetul judetului, pe 86 de hectare de teren, la 9 kilometri de Cluj – Napoca.

Cum proiectul nu a fost finalizat in termen a fost pierduta cofinantarea din fonduri europene a acestui obiectiv. Termenul de finalizare, conform contractului de executie a fost 20 de luni, la o valoare a lucrarilor de peste 36 milioane de lei, fara TVA.

Licitatia a fost insa contestata de Tehnodomus, care a castigat procesul la Curtea de Apel Cluj, iar lucrarile au fost suspendate.

Ofertele au fost reevaluate si ulterior a fost semnat contractul de executie cu asocierea dintre ACI Cluj, Nord Conforest SA, Electromontaj SA si SC Erbi Prod Com SA. Lucrarile trebuiau sa inceapa la  7 noiembrie 2014, cu un termen de finalizare de 18 luni, noua investitie fiind stabilita la circa 35 milioane de lei, fara TVA.

Dupa semnarea celui de al doilea contract, in luna mai a anului trecut proiectul a fost revizuit fiind generata o majorare a valorii lucrarilor cu aproximativ 12,4 milioane de lei, fara TVA.

Astazi insa Consiliul Judetean Cluj a anuntat ca au fost obtinute avizele si vor putea demara lucrarile.

 

Sursa : www.arenaconstruct.ro