• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Guvernul Romaniei a lansat “maisimplu.gov.ro“

Guvernul Romaniei a lansat “maisimplu.gov.ro“

Platforma lansata de guvern, are drep obiectiv principal reducerea birocratiei din administratia publica, prin renuntarea la anumite documente sau tipuri de dosare si simplificarea procedurilor activitatii acestora.

Primul Ministru al Romaniei, Dacian Ciolos, a anuntat intr-o conferinta de presa lansarea acestei platforme :

 “Astazi lansam platforma a ceea ce am numit “Comisia de taiat hartii “, platforma online care va trebui sa ne ajute sa identificam acele lucruri in functionarea administratiei care sa duca la o debirocratizare in relatia cu cetatenii. Aceasta platforma online este  maisimplu.gov.ro , unde invitam cetatenii sa ne impartaseasca din experienta lor in relatia cu administratia si sa ne comunice care documente sau tipuri de dosare ce trebuiesc depuse la administratie li se par complicate si ar putea fi simplificate”.

In sustinerea si promovarea acestei campanii, Primul Ministru al Romaniei a dat cateva exemple:

“Am identificat chiar cateva cazuri, as spune absurde, care se perpetueaza in administratie. De exemplu, mamele care tocmai au nascut trebuie sa depuna trei dosare , de multe ori, cam aceleasi tipuri de documente: unul pentru indemnizatia de crestere a copilului, altul pentru alocatia de stat si un altul pentru stimulentul de reinsertie. Aceste trei dosare contin cam aceleasi documente si trebuie sa se plimbe de multe ori la aceleasi institutii cu trei hartii in copii diferite. E un caz unde putem simplifica lucrurile cu depunerea unui singur dosar, in asa fel incat administratia sa poata sa trateze toate cele trei tipuri de indemnizatii”.

„Prin sistemele informatice ar trebui sa punem la punct o modalitate prin care sa nu mai trebuiasca oamenii sa ia cazierul de la un ghiseu ca sa il duca la celalalt ghiseu. Sunt lucruri care pot fi facute in mod simplu valorificand si sistemele informatice si diferitele platforme informatice administrative pe care s-au dat milioane de euro si care multe dintre ele nu sunt inca operationale. Daca aceste sisteme informatice, administrative le-am conecta, n-ar mai trebui sa solicitam atata birocratie cetatenilor”.

www.maisimplu.gov.ro

Sursa: Guvernul Romaniei