• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Fondurile de investitii isi maresc portofoliul de imobiliare in 2016

Fondurile de investitii isi maresc portofoliul de imobiliare in 2016

Mai mult de jumatate din investitorii internationali grupati in fonduri de investitii cu portofolii complexe isi vor creste investitiile in imobiliare in 2016, potrivit unui raport al Colliers citat de europaproperty.com.

Din cei 600 de investitori chestionati, mai mult de jumatate (52%) vor creste alocarea de fonduri pentru imobiliare in 2016, iar 11% vor reduce bugetul pentru investitii imobiliare.

Investitiile in imobiliare vor fi asadar pe crestere in 2016 in special pe pietele din SUA, dar si pe principalele piete din Europa si restul lumii.

“Analiza noastra globala ne ofera o perspectiva unica si o viziune de ansamblu asupra starii economice, dar si starea pietei in profunzime, care servesc drept indicator pentru pietele din toata lumea”, a declarat John B. Friedrichsen, director financiar al Colliers International.

Pietele foarte dezvoltate vor continua sa atraga cei mai multi investitori datorita conditiilor economice stabile, riscului scazut si dobanzilor mici. Piata este pe crestere, dupa primele noua luni din 2015 fiind inregistrate investitii directe in proprietati de 625 de miliarde de dolari – in crestere cu 11% fata de aceeasi perioada din 2014.

Volumul investitiilor imobiliare va creste in 2016 pe fondul pietelor dezvoltate si al imprumuturilor avantajoase. Investitorii americani raman pe piata europeana, o treime din ei planuind sa isi creasca investitiile in statele europene in urmatorul an, se mai arata in raportul Colliers.

Investitorii din afara Europei se vor concentra pe marile centre urbane de pe continent respectiv Londra, Paris, cateva orase mari germane, Madrid. Capitalul Asiatic va merge preponderent catre Londra si principalele orase germane in 2016.

 

Sursa : arenaconstruct.ro