• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Dupa blocuri, casele din sectorul 1 al capitalei ar putea fi reabilitate termic

Dupa blocuri, casele din sectorul 1 al capitalei ar putea fi reabilitate termic

In paralel cu programul de reabilitare termica a blocurilor, Primaria Sectorului 1 intentioneaza sa lanseze un program si pentru reabilitarea locuintelor individuale. In acest scop este vizata obtinerea unei finantari de la Banca Europeana de Investitii (BEI).

In perioada urmatoarea, Primaria Sectorului 1 va defini un program pilot pentru aproximativ 10–15 case din categorii diferite ca regim de inaltime, forma in plan, elemente arhitecturale deosebite, pentru a stabili categoriile de lucrari ce pot fi finantate in viitorul program BEI de reabilitare termica.

Aceste interventii vor fi finantate atat din buget  local al Sectorului 1, cat si din parteneriatul cu BEI, astfel incat reabilitarea termica a caselor sa fie gratuita pentru toti locuitorii Sectorului 1, au anuntat reprezentantii primariei de sector.

Totodata, Primaria Sectorului 1 intentioneaza sa continue parteneriatului cu BEI pentru finalizarea programului de reabilitare termica a blocurilor. In plus, autoritatea locala vrea sa mai includa in program si masuri suplimentare de eficienta energetica prin posibilitatea inlocuirii surselor de energie conventionale cu surse alternative de energie, prin montarea de panouri solare pentru apa calda menajera si curent electric.

Nu in ultimul rand, in cazul acestor masuri se vor analiza optiunile de a inlocui ascensoarele din blocurile reabilitate termic cu unele noi, pentru a creea conditii de siguranta locatarilor din aceste imobile si a reduce costurile lunare la plata intretinerii.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, s-a intalnit miercuri cu o delegatie a Bancii Europene de Investitii pentru a discuta despre o serie de proiecte de investitii care urmeaza sa fie dezvoltate de administratia locala a Sectorului 1 in parteneriat cu Banca.

Sursa : www.arenaconstruct.ro