• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

“Dreptul la Dunare” - prima statiune lacustra din Romania

“Dreptul la Dunare” - prima statiune lacustra din Romania

Proiectul a fost demarat de catre un investitor privat, cu fonduri de la Uniunea Europeana si prevedea amenajarea in localitatea Berzasca din judetul Caras - Severin a 15 casute legate prin pontoane si suspendate pe piloni deasupra Dunarii.

Nu in ultimul rand, proiectul are in componenta sa piscine, restaurante, alei de promenada, o pista pentru biciclete, un punct de belvedere si un port turistic, iar valoarea acestuia,potrivit digi24.ro se ridica la 600000 EUR.

Satul lacustru de la Berzasca va fi unic, la fel ca si locul unde va fi amplasat, Clisura Dunarii fiind cel mai spectaculos defileu al fluviului.

Marius Liubimirescu are 42 de ani si, de cand se stie, si-a dorit sa construiasca o astfel de casa lacustra. E inginer-constructor, s-a specializat in Germania, iar acolo a invatat ca secretul unui astfel de sat sta in pilonii de metal si structurile de lemn spun cei de la digi24.ro. Acesta spune: “Primele case pe care le-am facut au fost extrem de complicate, dar odata invatata tehnologia, totul devine simplu.”

Potrivit pressalert.ro, pretul pentru o noapte intr-o casuta lacustra va fi de  aproximativ 200 RON. Fiecare casuta rustica este din lemn si are in componenta sa o baie, o mini-bucatarie, un living si un dormitor aflat la etaj.

 

Toate cele 15 locuinte rustice sunt finalizate.Prin urmare, se estimeaza ca in aproximativ o luna, locuintele rustice vor putea fi inchiriate.

 

Sursa : www.pressalert.ro ; www.digi24.ro ; www.youtube.com