• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Cum amenajezi holul de la intrare

Cum amenajezi holul de la intrare

Chiar daca exista unele restrictii date de lipsa luminii si dimensiunile mici, holul nu trebuie sa ramana un spatiu anost. O amenajare ingenioasa il poate transforma intr-un spatiu functional, atragator din punct de vedere vizual, dar care sa acopere si nevoile de depozitare.

Mobilier colorat si vesel    

Una dintre regulile esentiale de amenajare a unui hol mic este aceea de a nu-l supraaglomera. Acest spatiu poate fi personalizat fara eforturi si investitii mari, intr-un timp scurt si cu rezultate surprinzatoare. Ideea e sa gasesti acel ceva prin care sa-l scoti in evidenta. De exemplu, poti realiza pe comanda un corp de mobilier format din rafturi suprapuse vopsite in culori vesele, care vor servi la pastrarea articolelor de incaltaminte, a gentilor, palariilor. Monteaza-l pe unul dintre pereti si vei vedea cum va deveni punctul de atractie al incaperii.


Holuri mari vs. holui mici  

Amenajarea holurilor este strans legata de dimensiunile pe care le au, de posibilitatea de a primi lumina naturala si de geometria lor (patrata, dreptunghiulara, atipica). Astfel, holurile mari si luminoase permit zugravirea lor in culori inchise. Aceasta solutie nu se recomanda insa atunci cand vine vorba de holurile apartamentelor de bloc, care nu beneficiaza de ferestre. In acest caz, se poate apela cu incredere la alb si la tonuri deschise, pastelate. Stilul de amenajare abordat influenteaza imaginea finala. Mobilierul simplu, modern, din materiale lucioase sau din sticla, creeaza senzatia de spatiu aerisit. La polul opus, holurile generoase permit utilarea lor cu mobilier din lemn masiv. Nuanta mobilierului este la fel de importanta. Astfel, tonurile inchise (calvados, mahon, nuc, wenge, mocca etc.) se preteaza in holurile mari, in timp ce nuantele deschise (artar, cires, mesteacan, mar, vanilie) sunt preferabile in cele mici.

Mult alb si accente de culoare 

Pentru a capta atentia, holul nu trebuie sa fie neaparat amenajat sofisticat. Obiectele decorative, accesoriile si culorile atent alese pot face totul intr-un decor. De exemplu, daca alegi o nuanta pastelata pentru pereti si un ansamblu de mobilier alb, poti contura foarte usor amenajarea, folosind mici obiecte decorative, in culori puternice precum rosu, albastru etc. Daca acestea lipsesc, fii creativa si apeleaza la alte accesorii, cum ar fi o geanta, o umbrela sau o esarfa, care vor completa decorul.

Teme decorative   

Un decor reusit imbina perfect latura estetica cu cea functionala. Trebuie doar sa-ti folosesti imaginatia in asa fel incat functionalitatea lucrurilor sa satisfaca si cerintele estetice. In amenajarea holului este foarte important sa pornesti de la un stil sau o tema decorativa (de pilda, de la stilul mediteranean). Focalizeaza-ti atentia pe culori-cheie precum albastru si bleu (la nivelul peretilor), alb si bej, care se pot regasi la pantofare, rafturi, cuiere etc. Atmosfera va fi una degajata, de vacanta. Nu ignora accesoriile destinate depozitarii gentilor, manusilor, umbrelelor.

Holuri cu stil 

Viziunea asupra spatiului de locuit difera de la o persoana la alta, iar gusturile noastre cu privire la design sunt diversificate. Acolo unde culorile nu pot fi vedetele amenajarii, rolul principal il joaca finisajele, materialele si texturile. Daca vrei sa dai personalitate unui hol generos, ofera-i un look vintage. Vopselele cu efecte speciale, parchetul antichizat si mobilierul cu patina vor garanta aspectul vintage al amenajarii. Un impact vizual incontestabil il au holurile in stil rustic, un stil care se preteaza mai degraba caselor de vacanta.

 

Sursa: www.casamea.ro