• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Cum alegi bateriile pentru baie

Cum alegi bateriile pentru baie

Calitatea lor a crescut, designul s-a diversificat, modalitatea de functionare s-a schimbat...  Nu mai ramane decat sa descoperi care sunt cele mai potrivite baterii pentru baia ta.

Stiai ca bateriile sunt de mai multe tipuri? Pentru lavoar, cada, dus si bideu. Insa confuzia apare atunci cand te afli in fata ofertei tot mai variate de pe piata si nu stii care produs e mai eficient si avantajos. Primul si cel mai important criteriu de alegere este calitatea, asta daca vrei sa eviti neplaceri precum scurgerile de apa si zgomotul. Un indicator al calitatii poate fi greutatea (o baterie mai grea este mai rezistenta). Din punctul de vedere al materialelor, cea mai buna este alama sanitara. Un aspect important este componenta alamei: in cazul in care contine peste 59% cupru, atunci este o baterie care nu modifica proprietatile apei si nu dauneaza sanatatii; daca are in componenta mai mult zinc (deci sub 59% cupru), atunci bateria modifica proprietatile apei si poate chiar dauna sanatatii.

Cele mai vechi si mai cunoscute baterii sunt cele clasice, cu robinet pentru apa rece si, separat, pentru apa calda. Locul acestora a fost luat, in timp, de bateriile monocomanda, datorita usurintei in utilizare si economiei de apa pe care o realizeaza. Un interes crescut prezinta si bateriile termostatice, cele cu temporizator, sau bateriile cu senzori.

Finisaje

Din punctul de vedere al finisajelor, se pot distinge: baterii cromate, argintii, aurii sau din bronz. Alegerea culorii se face tinand cont de stilul abordat in amenajare, de modelul si culoarea chiuvetei, a cazii si chiar a placilor ceramice. Cum majoritatea bailor sunt amenajate in stil modern sau minimalist, bateriile cromate/argintii reprezinta cea mai frecventa alegere.

Baterii cu pastila de ceramica vs. de teflon

Modelele cu pastila de teflon au preturi mici, dar si durata de viata mai mica. Prin zgarierea pastilei de catre nisipul si impuritatile din apa se produc defectiuni care se traduc prin scurgeri de apa, chiar si in pozitia inchis. Bateriile cu pastila de ceramica sunt mai performante, produc mai putin zgomot, dar sunt mai scumpe.

Baterii cu sau fara perlator

Perlatorul este un filtru de plasa care se gaseste la capatul bateriei. Pe langa rolul de filtru, perlatorul da un aspect bogat jetului de apa (prin realizarea amestecului de aer si apa). Mai mult, perlatorul impiedica depunerea inestetica a calcarului, iar intretinerea devine mai usoara. Deoarece diferenta de pret intre bateriile cu perlator si cele fara este nesemnificativa, ai un motiv in plus sa alegi o baterie cu perlator.

 

Sursa: http://www.casamea.ro/casa/constructii/instalatii/cum-alegi-bateriile-pentru-baie-12445