• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Criterii de top in achizitionarea unui apartament

Criterii de top in achizitionarea unui apartament

Principalul factor decizional in achizitionarea unui apartament continua sa ramana pretul. Situatia se schimba insa de la un segment la altul astfel daca pe segmetul de low si medium pretul este primul factor de decizie atunci pe segentul medium high si high situatia se schimba. In acest segment apar factori decizionali precum:  proiectul rezidential in sine, facilitati, infrastructura  sau compartimentarea si finisajele.

Cei care achizitioneaza acum o fac deoarece au o nevoie imediata, reala, si pentru ca sesizeaza momentul oportun pentru o achizitie, de la conditiile de creditare la stabilizarea preturilor. In plus, o eventuala scadere anuala de 5%, spre exemplu, poate fi obtinuta pe loc din negociere.

De exemplu, pentru acei clienti care se califica exclusiv pentru accesarea unui credit prin programul Prima Casa, si daca ar lua in calcul alte criterii in afara pretului, sunt limitati de considerentul financiar si aleg varianta locativa cea mai accesibila, chiar daca la momentul respectiv sau ulterior, in cazul in care intampina probleme in apartament, regreta alegerea facuta.

Prima Casa continua sa reprezinte principalul motor de vanzari insa nu pe toate segmentele pietei rezidentiale. Pe segmentele low si medium low, Prima Casa este principala metoda de achizitionare dar pe segmentele medium sau upper medium detine o pondere mai redusa, uneori chiar minoritara, numarul celor care cumpara cu sume lichide sau prin credite de alt tip fiind mult mai ridicat. La nivelul pietei in ansamblu, Prima Casa a inregistrat o usoara scadere de cota, pe fondul imbunatatirii semnificative a conditiilor de creditare.