• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Conform ImobiliareMAG.ro numarul spatiilor de birouri in continua crestere iar pretul de inchiriere din ce in ce mai mic.

Conform ImobiliareMAG.ro numarul spatiilor de birouri in continua crestere iar pretul de inchiriere din ce in ce mai mic.

În 2015 vor fi livrati aproximativ 125.000 metri pătraţi de spaţii de birouri în Bucureşti cu aproximativ 10 % mai mult decat previziunile de annul trecut arata un stiudiu realizat de www.ImobiliareMAG.ro. Acest lucru se datoreaza si fapului ca mai multi dezvoltatori au finalizat lucrarile incepute in 2014 la inceputul anului 2015. În trimestrul al treilea au fost finalizate în Bucureşti trei clădiri de birouri mici, însumând 7.000 de metri pătraţi.

Zonele cu cele mai multe spatii de birouri livrate vor fi : Calea Floreasca, Zona lacului Vacaresti si zona de vest unde constructiile au crescut si cu pana la 30 % fata de annul 2013.

Astfel, numarul de metri patrati total  de spaţii de birouri din Bucureşti a ajuns în prezent la 2,18 milioane metri pătraţi.


Desi cererea de spaii de birouri a crescut usor in prima jumatate a anului 2015 iar rata medie de neocupare a scăzut uşor pretul a scazut cu aproximativ 4,25 % , acest lucru se datoreaza in special numarului din ce in ce mai mare de spatii de Birouri din Bucuresti fata de o cerere ce are o crestere cu mult mai temperate.

Cele mai multe spatii de birouri libere se regasesc in acest moment in zona Baneasa Pipera Nord unde rata de neocupare este undeva la 33 %. Pe de alta parte in zona de vest aceasta pondere nu depaseste 10 %.

Tot in acelasi studio realizat de specialistii ImobiliareMAG.ro se arata ca chiriile  pentru cele mai bune spaţii de birouri din capitală au rămas neschimbate în prima jumatate a anului 2015, fiind cotate la 18,5 euro pe metrul pătrat pe lună insa acestea ar urma sa scada usor la nivelul de 18 euro pe metrul patrat