• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Ce isi doresc chiriasii de la o locuinta si ce isi doresc propietarii

Ce isi doresc chiriasii de la o locuinta si ce isi doresc propietarii

Garsonierele si apartamentele cu 2 camere sunt cu siguranta cele mai cautate propietati pentru cei ce doresc sa inchirieze o locuinta. In urma datelor furnizate de ImobiliareMAG.ro s-a inregistrat o scadere de aproximativ 2,34 %.

Un impact puternic în evoluţia chiriilor, dar şi a volumelor de imobile închiriate a fost determinat şi de programul Prima Casă, Imediat ce devin eligibili din punct de vedere financiar, foarte mulți chiriași aleg să acceseze programul și să își cumpere propria locuință.

In urma unui sondaj realizat de ImobiliareMAG.ro, pentru viitorii chiriasi, pretul si locatia sunt cei mai importanti factori in luarea unei decizii. Deasemenea dotarile si calitatea spatiului sunt alti factori ce pot influenta decizia de a cumpara.

Pe de alta parte la propietarii pe langa pretul pe care si-l doresc mai conteaza si  personalitatea viitorului chiriaș, dar și garanția pe care acesta trebuie să o achite.

Cu toate acestea, atât chiriaşii, cât şi proprietarii, nu ţin cont de anumite aspecte foarte importante în acest process cum ar fi informarea in privinta garantiei.

In aceste conditii prezentate tranzactiile cu inchirieri de propietati vor continua sa scada cel putin 1-2 procente in urmatorul an.