• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Bucuresti, in coada clasamentului privind vanzarea/inchirierea proprietatilor

Bucuresti, in coada clasamentului privind vanzarea/inchirierea proprietatilor

Capitala se afla spre coada clasamentului in functie de pretul de vanzare si inchiriere a locuintelor intr-un top cu cele mai scumpe orase din lume.

Pe primele locuri ale clasamentului se afla proprietatile din Monaco cu un pret mediu de vanzare a locuintelor care depaseste 60.000 dolari/mp in timp ce locul secund este ocupat de Londra.

Capitala Marii Britanii are un pret mediu de achizitie a locuintelor de 34.000 dolari/mp si o chirie medie de peste 11.000 dolari reprezentand un raport pret/ chirie egal cu 31 si un randament brut al proprietatii de 3,2%.

Pe locul al treilea in clasamentul intocmit de Globalpropertyguide se afla Hong Kong cu un pret mediu de achizitie de peste 25.000 dolari/mp un raport pret/chirie de 26 si o valoare medie a chiriei lunare de 7.000 dolari; randamentul brut al inchirierii este de 2,75%.

In top 10 orase scumpe in care poti achizitiona o locuinta se mai afla New York, Paris, Moscova, Viena, Tokyo, Singapore, Geneva.

Bucurestiul ocupa locul 73 din 93 de orase incluse in clasament cu un pret mediu de achizitie a locuintelor premium de peste 2.000 dolari/mp si o chirie medie de 1600 dolari/luna. Proprietatile imobiliare au un randament brut al inchirierii de peste 7%  iar raportul pret de achizitie/chirie este 13. In analiza intra proprietatile cu o suprafata de aproximativ 120 de mp situate in zone cu preturi peste medie.

Preturi similare cu cele din Bucuresti se inregistreaza in Budapesta, Marrakesh in Maroc, Puerto Plata in Republica Dominicana.

Cele mai ieftine proprietati rezidentiale premium sunt in Cairo Egipt unde pretul mediu de achizitie al celor mai scumpe locuinte este de 831 dolari/mp, iar chiria medie este de 977 de dolari si randamentul brut al inchirierii este de 9,4%.

In Das Er Salaaam din Tanzania pretul mediu de achizitie al unei locuinte este de 700 de dolari/mp iar chiria medie este 500 de dolari/luna. Preturi similare dar mai mari decat cele din Cairo se inregistreaza in San Juan Puerto Rico.

 

Sursa : www.arenaconstruct.ro