• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Autostrada Pitesti – Sibiu va fi finalizata în 2021

Autostrada Pitesti – Sibiu  va fi  finalizata în 2021

Autostrada Pitesti – Sibiu va fi gata in anul 2021 conform Ministerului Transporurilor, iar valoarea lucrarilor este estimata  la 1,6 miliarde de euro. 

Pana in prezent  a fost stabilit traseul  doar pentru o treime din viitoarea autostrada si anume:

- soseaua dintre Pitesti si Curtea de Arges ( lungime  30 de kilometri), unde  trebuiesc construite 14 poduri,.

- soseaua dintre Boita si Sibiu ( 15 kilometri), portiune pe care trebuiesc ridicate 12 poduri si viaducte.

Traseul total presupune construirea a 116 poduri si viaducte si a 7 tuneluri.

Mai trebuie stabilita portiunea de autostrada dintre Curtea de Arges si Boita. In acest caz sunt  doua variante viabile: una de 74 km, respectiv alta de 78 km, dar cu un impact mai mic asupra mediului (Parcului National Cozia).

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a spus : „Eu zic ca inceputul lunii iunie ne va prinde cu traseul cunoscut, ales definitiv si vom putea sa acceleram si mai tare ritmul atunci”.

Primarul comunei Perisani, Ion Sancu a precizat :  „Sunt ceva alunecari de teren in zona satelor Pripoare si Poiana, dar cu mult mai putine decat s-au intalnit pe celelalte variante”.

Vicepresedintele Asociatiei Pro Infrastructura, Ionut Ciurea spune: „Ai nevoie sa stii foarte bine pe ce teren construiesti, care sunt problemele de mediu, care sunt problemele de ordin social si toata partea de exproprieri. Sansele sa avem probleme in timpul executiei daca SF-ul nu este facut cum trebuie sunt foarte mari”.