• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Au inceput lucrarile pentru aeroportul Delta Dunării

Au inceput lucrarile pentru aeroportul Delta Dunării

Au început lucrările de reabilitare în cadrul proiectului „Modernizarea suprafețelor de mișcare, extinderea pistei și a platformei de îmbarcare – debarcare“ pentru Aeroportul Delta Dunării, după ce la sfârşitul săptămânii trecute autorităţile judeţene au semnat ordinul de începere a lucrărilor.

Proiectul are un buget de peste 53 de milioane de lei şi un termen de finalizare de 5 luni, urmând ca lucrările să fie gata către sfârşitul anului.

Prima fază a proiectului presupune lățirea și aducerea pistei la parametrii de rulaj în standarde internaționale de funcționare din punct de vedere a sistemului  de balizaj.

Tot în această fază va fi modernizată porțiunea de preluare a pasagerilor și de îmbarcare a lor în aeronave iar în perioada următoare se finanţare  se va implementa un alt proiect care să aducă funcționalitate internațională aeroportului.

În fazele următoare autorităţile se vor ocupa de găsirea unui operator pentru zborurile de pe aeroport.

Contractul pentru serviciile de supraveghere a lucrarilor a fost atribuit asocierii formate din Search Corporation ( lider asociere ) si Consitrans S.R.L. (asociat) din Bucuresti.

Sursa www.Arenaconstruct.ro