• 0785.224.432 - CERTIFICATE ENERGETICE

Administrarea blocurilor de locuinte ar putea fi facuta de profesionisti

Administrarea blocurilor de locuinte ar putea fi facuta de profesionisti

Administrarea blocurilor de locuinte ar putea fi facuta de profesionisti

 

Profesionalizarea functiilor de administrator si cenzor din conducerea asociatiilor de proprietari este vizata de noi reglementari legislative.

Un proiect legislativ privind modificarea Legii 230/2007 pentru infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari se afla in dezbatere luna aceasta la Senat, potrivit documentelor emise de institutie.

Va fi reglementat si gradul pana la care administratiile se pot implica in chestiunile personale sau cum sa actioneze fara a incalca dreptul locatarilor la proprietate privata.  Astfel administratorul poate patrunde in apartament cu un preaviz de 15 zile pentru a interveni la o parte comuna accesibila doar din acel loc, exceptand cazurile de urgenta justificabile ulterior unde nu este nevoie de preaviz.

O alta modificare importanta a legii prevede “amendarea articolului 46 prin introducerea platii individuale, prin emiterea de facturi aferente consumurilor casnice ale fiecarui proprietar dintr-un imobil. In acest fel se degreveaza asociatia de proprietari de locatarii rau-platnici.”

Initiativa apartine unui grup de senatori si deputati PNL si reia initiative propuse in 2010-2011. Proiectul a fost inregistrat la Senat pentru dezbatere si este trimis luna aceasta pentru punct de vedere la Guvern si trimis pentru aviz la Consiliul Legislativ.

 

Sursa arenaconstruct.ro